Чому так важливо слідкувати за шинами свого автомобіля?

Чому так важливо слідкувати за шинами свого автомобіля?

Автомобільні шини та диски вважаються особливими деталями у загальній комплектації транспортних засобів. Вся справа в тому, що від їх стану та якості залежить безпека під час пересування. Саме тому кожен власник повинен розуміти, що шини автомобіля потребують регулярного та детального огляду перед поїздкою.

Як би там не було, одним із основних моментів обслуговування автомобільних коліс вважається регулярна перевірка геометрії покришок. Вся справа в тому, що під час експлуатації шини можуть змінювати своє геометричне биття, яке можна із легкістю компенсувати за допомогою зміни їх положення.

Далеко не кожен автомобіліст розуміє, що приховується за шинами машини. Насправді це закрита посудина із повітрям. Для пересування транспортного засобу дуже важливо, щоб у шинах автомобіля був присутній відповідний тиск, від якого залежить характеристики руху, а також експлуатаційний період самих коліс. Якщо казати про перекачані покришки, вони створюють відповідний дискомфорт під час поїздки, за рахунок надмірного навантаження елементів підвіски. А ось що стосується недокачаної резини, вона попросту скорочує термін експлуатації самого колеса. Саме тому дуже важливо забезпечити регулярний контроль тиску в шинах. Для цього необхідно використовувати спеціальний прилад, який за коротких проміжок часу зможе видати той тиск, який на даний момент існує в колесах.

Для отримання більш детальної інформації щодо правильного тиску в шинах власного автомобіля, необхідно ознайомитися із інструкцією по його експлуатації.

Крім всього іншого слід розуміти, що резина в машині повинна регулярно змінюватися, в залежності від пори року. Для експлуатації автомобіля у теплий час необхідно використовувати літні покришки. А ось для зимового використання підійдуть відповідні колеса.

Як можна подовжити термін службі автомобільних покришок?

  1. По-перше, необхідно регулярно перевіряти тиск за допомогою манометра.
  2. По-друге, дуже важливим моментом вважається заміна коліс у авто місцями кожні 10000 пробігу. Вся справа в тому, що зношування передніх та задніх коліс різне.
  3. По-третє, якщо казати прорізну якість зимової резини, тут слід враховувати, що високоякісні покришки краще встановлювати у задню частину, а ось більш гірші – спереду.
  4. По-четверте, дуже важливо, щоб після заміни коліс на їх зовнішній частини був вказаний напрямок обертання.
  5. По-п’яте, рухатись необхідно дуже повільно. Вся справа в тому, що різке гальмування призводить до суттєвого скорочення терміну служби резини.
  6. По-шосте, при встановленні старих шин, необхідно обов’язково перевірити їх стан на зношеність.