Розкрито дату прем*єри повністю нового електричного smart

Компанія smart розкрила дату прем’єри нової електричної моделі з назвою #1. Автомобіль, на який покладено місію перезапустити бренд на ринку і з якого почнеться нова ера компанії, мають бути представлені вже 7 квітня.

Електрокар стане найбільшою моделлю за всю історію компанії. Крім того, це перший автомобіль, випущений спільно з китайською компанією Geely — у неї зосереджено 50% акцій компанії, якою раніше володів Mercedes-Benz.

Саме концерн Geely і поділився з компанією власною архітектурою для електрокарів SEA (Sustainable Experience Architecture), яка була представлена на початку осені 2020 (вона ж ляже в основу майбутніх електрокарів Volvo). А ось колишній моновласник бренду Mercedes-Benz відповідав у новому проекті здебільшого лише за дизайн.

Електрична «одиничка» стане найбільшою моделлю, яка коли-небудь випускалася компанією Smart. Розміри серійної версії поки тримаються в таємниці, проте передсерійний концепт по колісній базі обігнав навіть молодший електрокар у лінійці Mercedes-Benz: у #1 цей показник становить 2,75 метра, тоді як відстань між осями у кросовера EQA – 2,73 метра.

Поки що жодних подробиць про новинку не розкривають – компанія лише звітувала за підсумками тестів, що інженерам вдалося досягти коефіцієнта аеродинамічного опору на рівні 0,29. 

Продажі першого електрокара smart обіцяють запустити до кінця 2022 року, причому спочатку модель з’явиться на китайському ринку, де і буде налагоджено виробництво, а вже потім новинку отримають європейські дилери.



Источник