У Канаді створили перший національний електрокар

У Канаді створили перший національний електрокар

Вже наступного року у рамках найбільшої виставки споживчої електроніки CES, яка традиційно пройде у Лас-Вегасі, представлять перший національний канадський електрокар. Автомобіль отримав назву Project Arrow. При цьому на виставці дебютує не серійна версія, як обіцяли рік тому, лише прототип.

Розробку електричного кросовера очолює Канадська асоціація виробників автозапчастин (APMA). Головна мета цього проекту – продемонструвати на міжнародній виставці потенціал національного автопрому. Тому до створення Project Arrow постаралися залучити максимальну кількість канадських постачальників. На даний момент із 500 існуючих компаній у проекті вже беруть участь 55.

Керівник асоціації Колін Діллон зазначив, що на жаль залучити до роботи над проектом всіх постачальників практично неможливо, як неможливо і показати весь потенціал канадського автопрому на готовому прототипі. Тому для більш детальної презентації кожного компонента електрокара буде розроблено рішення в технології доповненої реальності, яке розкриє можливості місцевих компаній.

Розробкою дизайну доручили займатися команді студентів із місцевого університету, вони завершили роботи ще кілька місяців тому. Наразі до проекту підключилися інженери, які втілюють технічну частину робіт. За планами, всі роботи мають бути завершені до грудня поточного року, за місяць до презентації.



Источник