Volvo поставить Amazon 20 електричних FH, замість дизельних аналогів

Volvo поставить Amazon 20 електричних FH, замість дизельних аналогів

Volvo Trucks продовжує реалізовувати власну стратегію по стрімкому переходу до електрифікації модельного ряду. Тільки на виставці IAA 2022 у Гановері було презентовано електричну Volvo FH, як стало відомо, що Amazon розмістив замовлення на 20 таких вантажівок, які замінять дизельні.

Volvo Trucks розпочала серійне виробництво важких електричних вантажівок у вересні цього року, і доступність електричних вантажівок для міжміських і регіональних перевезень знаменує важливу віху для декарбонізації автомобільного транспорту.

«У всьому світі зараз у нас є шість моделей електричних вантажівок, готових до замовлення та в серійному виробництві, щоб задовольнити зростаючий попит на декарбонізацію вантажних перевезень. Це обнадійливий крок уперед для зменшення впливу зміни клімату», — коментує Джессіка Сандстрем.

Електричні версії її найважливішої лінійки продуктів — важкі вантажівки Volvo FH, Volvo FM і Volvo FMX — відіграватимуть важливу роль у досягненні глобальної мети Volvo Trucks, згідно з якою у 2030 році 50% усіх нових вантажівок, що продаються, будуть використовуватися на акумуляторах або паливі. клітинний електричний. Ці електричні великовантажні вантажівки можуть працювати із загальною вагою 44 тонни, а три згадані моделі становлять близько двох третин продажів компанії.

Для Amazon вантажівки замінять свої дизельні аналоги та відіграватимуть ключову роль в ініціативах з електрифікації через її транспортний ланцюг.



Источник