Електромобільний підрозділ Renault «забуксував» на шляху до біржі

Електромобільний підрозділ Renault «забуксував» на шляху до біржі

Renault відклала IPO свого електромобільного підрозділу. Компанія Ampere, представлена торік, готувалася до первинного публічного розміщення акцій (IPO) у першій половині 2024 року, але материнська Renault відклала ці плани на невизначений термін. Як запевняють у Renault, проблема не в Ampere, яка продовжить роботу, а в поточному стані ринку: вихід на біржу зараз невигідний.

IPO відкладено, але команда Ampere й надалі «цілком віддана реалізації стратегії» щодо скорочення витрат на електромобілі на 40 відсотків за одне покоління. Також серед її завдань удосконалення ПЗ та штучного інтелекту для електромобілів, і робота над важливими новинками — моделями 4, 5, Scenic, Twingo та іншими.

Renault продовжить вкладатись в Ampere. Очікується, що компанія почне окупатися у 2025 році. Вже зараз результати Ampere виявилися кращими за очікувані, що призвело до генерації коштів і, як наслідок, знизило потребу в розміщенні акцій. В Ampere також зобов’язався вкластися Nissan у рамках реструктуризації альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi.

За словами голови Renault Group Луки де Мео, «гнучка і конкурентоспроможна» компанія була створена в рекордно короткі терміни. Ampere постійно впроваджуватиме інновації, що зробить її успішною в «новому складному середовищі».

Раніше повідомлялося, що до кінця десятиліття Ampere розробить шість електромобілів. До 2026 року вона має наростити виробництво до 600 тисяч машин на рік, а до 2031 року — до мільйона.



Источник