Ford готує конкурента Tesla Model 3

Генеральний директор Ford Джим Фарлі повідомив сьогодні під час звіту про прибутки, що раніше невідома «команда skunkworks» працювала над розробкою нової платформи EV.

Ця команда, яка за словами Фарлі, протягом останніх двох років діяла як «стартап» за межами традиційної структури компанії, зосереджувалася на розробці недорогої електричної платформи. Ця нова гнучка платформа стане основою для кількох майбутніх «електричок».

Хоча специфіка цих нових транспортних засобів розпливчаста, Фарлі зазначив, що головною метою цієї платформи є низька вартість.  Він зазначив, що покупці електромобілів, переконавшись в необхідності електрифікації, залишаються лояльними до електромобілів, але високі авансові витрати роблять перехід на них повільнішим, ніж очікувалося спочатку.

Фарлі пояснив, що нова платформа призначена для боротьби з «доступними Tesla та китайськими OEM-виробниками», яких він вважає основними конкурентами на ринку електромобілів.

Це відбувається в той час, коли кросовер Model Y від Tesla є дешевшим за Mustang Mach-E від Ford на кілька тисяч доларів, а найдешевший автомобіль Tesla — седан Model 3 — дешевшм майже на 8000 доларів. Незважаючи на те, що це одні з дорожчих автомобілів Ford, компанія не отримала прибутку від них, натомість втративши 4,7 мільярда доларів на електромобілі у 2023 році. Це означає, що нова платформа, розроблена skunkworks, буде зосереджена на прибутку з будь-якої точки зору.

З огляду на це, Фарлі зазначив, , що нова платформа буде «великою базою для встановлення програмного забезпечення та послуг». Конкретні послуги не були названі.



Источник