Гамбург допоможе Києву з оптимізацією дорожнього руху

Департамент транспортної інфраструктури КМДА повідомив про підписання Меморандуму про співпрацю у сфері транспорту та трансформації мобільності з Гамбурзькою транспортною спілкою. Це новий крок у стратегічному партнерстві Києва та Гамбурга в рамках «Угоди заради солідарності та майбутнього», підписаної 2022 року.

Зі слів директора КП «Центр організації дорожнього руху» Олександра Міщенка, європейський досвід, зокрема німецький, дозволить оптимізувати роботу під час проєктування схем організації дорожнього руху у столиці. Також досвід європейських служб дозволить ефективніше організувати роботу світлофорів та засобів заспокоєння руху.

У рамках Меморандуму українські та німецькі служби обміняються досвідом планування дорожнього руху, включаючи оперативне управління та технічне обслуговування світлофорних систем.

Також німці допоможуть з організацією роботи громадського транспорту, цифровізацією управління маршрутами, розробкою загальноміської системи пішохідного та велосипедного руху. Ще одна галузь співробітництва — планування стабільної міської мобільності, включаючи цифрові програми.



Источник