Гендиректор Mercedes-Benz вважає протекціонізм проти Китаю руйнівним для європейської економіки

Генеральний директор Mercedes-Benz застеріг політиків ЄС від протекціонізму у відповідь на дії Китаю, заявивши, що будь-який крок ЄС щодо посилення політики протекціонізму буде руйнівним для європейської економіки.

Mercedes застерігає політиків Європейського Союзу від протекціонізму у відповідь на дії Китаю. Про це сказав генеральний директор компанії Ола Каелленіус, якого цитує Reuters.

Будь-який крок Європейського Союзу щодо посилення протекціонізму проти Китаю буде руйнівним для такого економічного регіону, як Європа, заявив генеральний директор Mercedes-Benz Ола Каелленіус.

Таку заяву він зробив відразу після того, як автовиробник опублікував свої квартальні результати.

Раніше вжиті США і ЄС заходи торгового протекціонізму розкритикували у Китаї. Офіційний представник МЗС КНР Мао Нін сказала, що вони негативно вплинуть на їхній власний довгостроковий розвиток і завадять прогресу і процвітанню в усьому світі.

Повідомляється, що США розглядають можливість обмеження імпорту китайських інтелектуальних автомобілів та їхніх комплектуючих за допомогою використання нетарифних методів регулювання. Євросоюз зі свого боку запустив антисубсидіарне розслідування у зв’язку з імпортом електромобілів із Китаю.



Источник