Mercedes-Benz оголосив про програму зворотного викупу акцій на 3,2 млрд доларів

Mercedes-Benz Group AG планує викупити акції на суму 3 мільярди євро ($3,2 млрд), продовжуючи кроки, спрямовані на винагороду акціонерів після того, як грошові потоки перевищили очікування. Про це пише Bloomberg.

Німецький автовиробник заявив, що новий викуп акцій розпочнеться відразу після завершення поточної програми вартістю 4 млрд євро. Про цей викуп — на той час перший за 15 років — було оголошено близько року тому.

За останні місяці автовиробники повернули більше грошей акціонерам, скориставшись відкладеним попитом після багаторічних перебоїв у ланцюгу постачання. General Motors, Ford і Stellantis витратили загалом $22,7 млрд на викуп акцій і виплату дивідендів минулого року, а Renault минулого тижня запропонувала найбільшу виплату акціонерам за останні п’ять років.

Американські депозитарні розписки Mercedes-Benz виросли на 3,3% після того, як у середу було оголошено про новий раунд викупу акцій. Компанія повідомила про кращий, ніж очікувалося, попередній вільний грошовий потік від промислового виробництва на початку цього місяця, що підвищило деякі очікування щодо продовження програми викупу акцій.

Як і конкуренти, Mercedes-Benz тривалий час отримував вигоду від добре заповненого портфелю замовлень, який допоміг компенсувати деякі економічні негаразди, що впливають на автомобільну промисловість. Очікується, що цього року продажі нормалізуються, оскільки вищі витрати на життя та позики впливають на споживання. Виробник також бореться зі зменшенням ентузіазму щодо електромобілів у Європі та тиском із боку Tesla Inc., яка часто знижує ціни.



Источник