Новий Nissan Skyline буде електромобілем у кузові седан та кросовер

Новий Nissan Skyline буде електромобілем у кузові седан та кросовер

Культовий седан Nissan Skyline, який випускається в Японії з 1957 року, не тільки збережеться в лінійці, а й буде доступний у кузові кросовер. За інформацією BestCarWeb, кросовер та седан вийдуть на ринок у 2025 році та будуть електромобілями.

Спочатку повідомлялося, що седан Skyline знімуть із виробництва. Але восени 2023 року Nissan показав два концепти серії Infiniti Q, тобто японського Skyline: Vision Qe та кросовер Vision QXe. Це й дозволило припустити, що наступний Skyline буде доступний у кузові седан. Хоча насправді це чотиридверний фастбек. Широкий та низький автомобіль відрізняється інноваційною передньою панеллю, яку називають «решітка з подвійною аркою». Розроблений у тій же стилістиці кросовер отримав такий самий похилий дах, що дозволяє позиціонувати його як крос-купе.

Як вже згадувалося, наступний Nissan Skyline буде чистим електромобілем. Інформації про силову установку новинки немає. За попередніми даними, автомобіль получить повнопривідну систему 4WD (e-4ORCE) з передніми та задніми двигунами, та вдосконаленими літій-іонними акумуляторами. Потужність двомоторної установки складе 450 к.с. Також очікується дешевша задньопривідна версія.

Попередні габарити нового кросовера Skyline: довжина — 4900 мм, ширина — 1900 мм, висота — 1650 мм. Розмір колісної бази — 2900 мм.

Очікувана вартість седана та кросовер — від 46 600 до 53 250 доларів.



Источник