Роботизована платформа «Рись» добре показала себе на полі бою

Роботизована платформа «Рись» добре показала себе на полі бою

Один із підрозділів Сил оборони України вже чотири місяці використовує для виконання поставлених завдань роботизовану платформу «Рись». Оснащена бойовим модулем «Шабля» з кулеметом ПКТ, вона відмінно себе зарекомендувала, повідомляє Національний інформаційний портал «Тиск».

Платформа застосовується в парі з дроном, який забезпечує вогневу підтримку та допомагає при відході. Військові в той же час повідомили, що непогано було б оснастити «Рись» гусеницями чи колесами більшого діаметру для підвищення прохідності. Також можна було б встановити рухому камеру із зумом та тепловізором.

Роботизована платформа «Рись» має власну масу 130 кг і може перевозити до 150 кг. Максимальна швидкість — 8 км/год. Батарей вистачає на 20 км або на чотири години безперервної роботи. Управління здійснюється дистанційно — на відстані до 1100 м.

Зазначимо, що ще у вересні 2023 року Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в рамках проекту «Армія дронів» десяти підрозділам Сил оборони було передано п’ять роботизованих платформ «Рись» та 25 турелів «Шабля».



Источник