Tesla заплатить 1,5 млн доларів за неправильне поводження з відходами

Tesla пішла на мирову угоду зі штатом Каліфорнія, щоб врегулювати позов за звинуваченням у неправильному поводженні зі шкідливими відходами. Його минулого тижня подали 25 округів штату. Як стверджувалося, Tesla порушила закони Каліфорнії щодо управління небезпечними відходами на 101 об’єкті, у тому числі на заводі у Фрімонті. Компанія не лише неправильно маркувала відходи, а й відправляла на звалища, які не можуть їх приймати. Йдеться про відпрацьовані акумуляторні блоки, лакофарбові матеріали та дизельне паливо.

Цікаво, що Tesla не визнала своєї провини, але при цьому вже через два дні після подання позову погодилася виплатити цивільний штраф у розмірі 1,3 мільйона доларів. Еще 200 000 доларів компанія компенсує округам за проведене розслідування.

Також Tesla погодилася вжити заходів щодо правильного поводження з відходами та найняти стороннього аудитора для вивчення практики поводження з відходами протягом п’яти років. В округах підтвердили, що компанія співпрацювала зі слідством і вже розпочала карантин та перевірку своїх відходів.

Це вже не перший подібний випадок в історії Tesla. У 2019 році компанія досягла угоди з Агентством з охорони навколишнього середовища США (EPA). Тоді йшлося про порушення на заводі у Фрімонті. У рамках угоди Tesla виплатила штраф у розмірі 31 000 доларів та пообіцяла правильно поводитися з відходами.

У 2022 році EPA звинуватило у невиконанні зобов’язань щодо мінімізації забруднення повітря внаслідок фарбувальних операцій на тому ж заводі у Фрімонті. Тоді Tesla довелося заплатити 275 000 доларів штрафу.



Источник