У поціновувачів ретро-авто виманили 160 мільйонів гривень

Варшавська фірма обіцяла привозити ексклюзивні автомобілі з Західної Європи та реставрувати у Польщі. Однак згодом щезли як гроші, так і автомобілі.

Porsche, Jaguar, Mercedes, Ford Mustang — одна з варшавських компаній запропонувала потенційним клієнтам можливість імпортувати розкішні, історичні автомобілі з Європи та відремонтувати їх на польському СТО, повідомляє сайт радіо rmf24.

Президент компанії взяв великий аванс, а потім виявилося, що машин насправді не існує. Таким чином ошукано 50 осіб, які заплатили 17 мільйонів злотих, тобто 160 мільйонів гривень.

Поціновувачі ретро-авто, зацікавлені у придбанні такого автомобіля, укладали відповідні договори з головним фігурантом справи, президентом варшавської компанії, та сплачували компанії передоплату в розмірі від кількох тисяч до кількох десятків тисяч євро.

Однак насправді ці договори не були реалізовані, тому що у компанії не було запропонованих автомобілів. А в деяких випадках головні обвинувачені привласнювали автомобілі, придбані клієнтами на реставрацію. Таким чином фігуранти ошукали півсотні потерпілих, серед яких як поляки, так й іноземці.

У справі проходять шестеро обвинувачених. Окрім президента варшавської компанії, до злочинної діяльності також були залучені оцінювач майна та діагност. Вони засвідчили неправду в документації щодо технічного стану транспортних засобів, які пропонувалися для продажу постраждалим сторонам.

Обвинувальний акт, що складається з майже 200 сторінок, було направлено до окружного суду в Тарнобжезі. За інкриміновані злочини фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.



Источник