У США планують дозволити людям без водійських прав користуватись автономними авто

У США підготували новий законопроект, який повинен підтримати людей з особливими можливостями та дозволити їм користуватись автономними машинами.

Законопроект спрямований на юридичний захист пасажирів, які не мають водійських прав через інвалідність, якщо щось трапиться з транспортним засобом, наприклад, якщо їх зупинить поліція або машина потрапить у ДТП.

«Держава не повинна видавати ліцензію оператора транспортного засобу на експлуатацію або використання транспортного засобу, обладнаного автопілотом, адже це може дискримінувати особу з обмеженими можливостями на основі інвалідності», — йдеться у тексті законопроекту.

Зазначається, що новий законопроект отримав двопартійну підтримку у Палаті представників. Ініціаторами закону стали конгресмени Браян Маст і Грег Стентон від Арізони. Цей штат є випробувальним майданчиком для більш ніж десяти компаній з автономними транспортними засобами.

За словами авторів законопроекту, автономні машини не вписуються в традиційні правові концепції водія та пасажира та вимагають від політиків почати думати по-іншому. Законопроектом також прописане виділення 5 мільйонів доларів на дослідження того, як покращити інфраструктуру громадського транспорту для людей з обмеженими можливостями, і на дослідження способів безпечного доступу людей до автономних транспортних засобів.



Источник