Україна відкриє два логістичних маршрути в обхід Польщі

Уряд України погодив відкриття нового пункту пропуску для пасажирського транспорту з Угорщиною — «Велика Паладь — Надьгодош» та запуск пропуску порожніх вантажівок через пункт пропуску «Лужанка — Берегшурань», повідомило Міністерство інфраструктури України.

Пункт пропуску «Велика Паладь» працюватиме для легкових автомобілів, а основна мета його відкриття — зменшення навантаження на інші пункти пропуску, які перетинає транспорт з вантажем.

Інший пункт пропуску, «Лужанка», наразі працює для легкових автомобілів, однак прийнятими змінами до угоди з Угорщиною згодом його зможуть перетинати і порожні вантажівки вагою понад 7,5 тон.

Як повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, тепер відповідні зміни має схвалити угорський уряд, з яким вже проводять роботу для отримання погоджень.

Кубраков зазначив, що через Угорщину припадає лише близько 10% вантажопотоку з України, зважаючи на недостатню пропускну здатність українсько-угорського кордону. Наразі з Угорщиною працює п’ять пунктів пропуску, з них для вантажівок лише один — «Чоп — Захонь». За добу його на виїзд з України може перетинати близько 250 вантажівок.



Источник