В Івано-Франківську запускають програму навчання водіїв-жінок для комунального транспорту

В Івано-Франківську запускають програму навчання водіїв-жінок для комунального транспорту

В Івано-Франківську будуть збільшувати відсоток жінок-водіїв на комунальному транспорті. З минулого випуску більшість — це вже були жінки, — констатують у школі підготовки водіїв КП «Електротранс».

Здійснила мрію і стала водійкою тролейбуса. 35-річна мешканка Івано-Франківська Зоя Воложаніна — нарешті опанувала професію, яку обрала ще кілька років тому. Спочатку, розповідає жінка, пандемія ковіду, далі повномасштабна війна, а тому свою мрію матір 3-х дітей все відкладала на потім.

Працювала адміністраторкою у магазині, а наприкінці минулого року наважилась піти на навчання. Зоя пройшла 3-місячні курси й тепер жінка — водійка-початківиця 18-тонного електротранспорту.

«Комунальний транспорт розвивається всупереч тому, що в країні війна. Все-таки комунальний транспорт їздить, забезпечує пільгові категорії, забезпечує мешканців Івано-Франківська. Дуже важливо, щоби ми сьогодні безперебійно могли перевозити іванофранківців і гостей нашого міста. Тому запрошуємо у велику команду «Електроавтотранс» стати водійкою або водієм і працювати у нашому класному підприємстві», — закликав Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.



Источник