Водій Cybertruck їхав за кермом у новій гарнітурі Apple

Після того, як власник гарнітури змішаної реальності Apple Vision Pro був помічений у ній під час руху по шосе на Tesla Cybertruck, міністр транспорту США Піт Буттіджедж закликав не користуватися гарнітурою в дорозі.

У дописі у Twitter разом із фрагментом оригінального відео Буттіджедж повторив, що «всі просунуті системи допомоги водієві, доступні сьогодні, вимагають, щоб водій-людина постійно контролював і повністю брав участь у керуванні автомобілем».

Reminder—ALL advanced driver assistance systems available today require the human driver to be in control and fully engaged in the driving task at all times. pic.twitter.com/OpPy36mOgC

— Secretary Pete Buttigieg (@SecretaryPete) February 5, 2024

Інструкції гарнітури Apple також радять користувачам не використовувати її під час «керування транспортним засобом, що рухається» або в «будь-яких інших ситуаціях, що вимагають уваги до безпеки».

Після заклику міністра автор відео Данте Лентіні сказав виданню Gizmodo, що кадри були «постановкою», зробленою з друзями, і що гарнітуру одягали лише на 30-40 секунд під час водіння. Крім того, Лентіні каже, що кадри, які свідчать про те, що його заарештували за витівку, були інсценовані.



Источник