Volkswagen знайшов партнера в Індії для спільного випуску електричних кросоверів

Volkswagen погодився надати індійській компанії Mahindra компоненти своєї архітектури MEB і уніфіковані акумуляторні елементи. Ці компоненти будуть використовуватися для майбутніх електромобілів індійського автовиробника, які мають вийти на ринок у 2025 році.

Співпраця між двома компаніями була офіційно оформлена через угоду про постачання, підписану 16 лютого, яка базується на їх початковому оголошенні про партнерство у 2022 році, яке було викладено у формі партнерської угоди та опису умов.

Компоненти, отримані від Volkswagen, будуть інтегровані в різноманітні електричні кросовери, побудовані на новій архітектурі Mahindra INGLO. Угода розрахована на кілька років, причому очікується, що поставлені елементи батареї матимуть загальну ємність близько 50 ГВт.год.

Ця домовленість суперечить попереднім повідомленням про те, що Mahindra може співпрацювати з китайським гігантом BYD через чутки про проблеми з постачанням акумуляторів.

Повідомляється, що зараз ведуться дискусії щодо спільного використання платформи для майбутніх проектів, потенційно включаючи місцеве виробництво спочатку імпортованих акумуляторних елементів в Індії. Варто зазначити, що окрім брендів VW Group, архітектура MEB також використовується компанією Ford у Європі.

Mahindra вже представила п’ять електричних кросоверів на базі INGLO для індійського ринку. Першим вийде на ринок позашляховик XUV.e8, дебют якого запланований на грудень 2024 року, а потім у квітні 2025 року з’явиться купе-кросовер XUV.e9.



Источник