Задні двері Mazda з графіті Бенксі продадуть за 200 000 доларів

Задні двері Mazda з графіті Бенксі продадуть за 200 000 доларів

Частину графіті Бенксі «Crazy Horse» продадуть на аукціоні Julien’s. Йдеться про задні двері Mazda Protege кінця 1990-х років, одного з двох автомобілів, який художник використав для свого творіння. Воно з’явилося у Нью-Йорку 9 жовтня 2013 року.

На кузові Mazda та борту вантажівки автор зобразив страшну військову сцену. На ній табун коней в окулярах нічного бачення мчить на зляканих людей, що збилися в купу. Як йдеться в описі, на графіті був вказаний номер телефону, при наборі якого відтворювався аудіозапис авіаудару Багдадом у 2007 році. Його наніс гвинтокрил Apache з позивним «Crazy Horse 18», що й стало джерелом натхнення цієї роботи.

Julien’s Auctions оцінює двері Protege з малюнком Бенксі та логотипом Mazda на оригінальній коричневій внутрішній панелі у суму від 100 000 до 200 000 доларів. Фактичну ціну лоту ми дізнаємось до 15 лютого, коли завершаться торги. Аукціон пройде в рамках заходу, присвяченого вуличному мистецтву, який відбудеться у Беверлі-Хіллз. Початкова ставка — 25 000 доларів. На час публікації новини вона залишалася не перебитою. Для довідки, це значно більше вартість нового Mazda Protege в ті часи.

Офіційно інформації щодо місцезнаходження решти інсталяції немає. За даними блогу, присвяченого Бенксі, автомобілі прибрали через кілька днів після її появи у 2013 році. Як вона виглядала спочатку, ви можете подивитись у відео нижче.



Источник